????? ??? ?????? ? ?????





می*توانید در منزلتان تکه*ای گوشت را داخل ظرفی از نوشابه انداخته و نتیجه را بعد از ۳ ساعت ببینید!!
در تصاویر زیر یک آزمایش ساده به نمایش گذاشته می*شود که چگونگی شباهت نوشابه به اسید به خوبی نمایان می*شود:

10 دقیقه بعد: 10 قاشق چای خوری شکر وارد بدنتان می*شود، می*دانید چرا با وجود خوردن این حجم شکر دچار استفراغ نمی*شوید؟ چون اسید فسفریک، طعم آن را کمی می*گیرد و شیرینی*اش را خنثی می*کند.

20 دقیقه بعد: قند خونتان بالا می*رود و منجر به ترشح ناگهانی و یکجای انسولین می*شود، کبدتان شروع می*کند به تبدیل قند به چربی تا قند خون بیشتر از این بالا نرود.

40 دقیقه بعد: حالا دیگه جذب کافئین کامل شده، مردمکهای چشم گشاد می*شود،
فشار خونتان بالا می*رود و در پاسخ به این حالت، کبدتان قند را به داخل جریان خون** رها می*کند.
گیرنده*های آدنوزین مغز حالا بلوک می*شوند تا از احساس خواب آلودگی جلوگیری کنند.




45 دقیقه بعد: ترشح دوپامین افزایش پیدا می*کند و مراکز خاصی در مغز حالت سرخوشی ایجاد می*کنند، تحریک می*شوند. این** همان مکانیسمی است که در مصرف هروئین منجر به ایجاد سرخوشی می*شود.


60 دقیقه بعد: اسید فسفریک موجود در نوشابه، داخل روده کوچک، به کلسیم، منیزیم و روی می*چسبد.
متابولیسم بدن افزایش پیدا می*کند. میزان بالای قند خون و شیرین کننده*های مصنوعی، دفع هر چه بیشتر کلسیم را از طریق ادرار باعث می*شوند.




مدتی بعد: کافئین در نقش یک داروی مدر (ادرار آور) وارد عمل می*شود. حالا دیگر کلسیم و منیزیم و رویی که قرار بود جذب بدن شود، بیش از پیش از طریق ادرار دفع می*شوند و به همراه آن مقادیر زیادی آب، سدیم و دیگر الکترولیت*ها نیز از دست می*رود.
مدتی بعد*تر: کم کم آن غوغایی که در بدنتان ایجاد شده بود فروکش می*کند و نوبت به افت قند می*رسد.
در این مرحله یا خیلی حساس و تحریک پذیر می*شوید یا خیلی کرخت و بی*حال. حالا دیگر تمام آن آبی را که از طریق نوشابه وارد بدن خود کرده بودید دفع کرده*اید، آبی که می*شد به جای اسید و کافئین و شکر، حاوی مواد مفیدی برای بدنتان باشد. تا چند ساعت بعد اثر کافئین هم از بین می*رود و شما هوس یک نوشابه دیگر می*کنید.




:: برچسب‌ها: نوشابه
نویسنده : پوریا عصمتی
تاریخ : چهارشنبه ۱٩ تیر ۱۳٩٢
نقل قول ()